Nederlands Silent Film Festival

La Chute de la Maison Usher, 1928, Jean Epstein, Frankrijk

Van 12 tot en met 15 januari vindt alweer voor de zesde maal het Nederlands Silent Film Festival plaats, het grootste festival van Nederland waar stille films vertoond worden. Jaarlijks wordt er een afwisselend programma getoond, van slapstick tot thrillers en melodrama’s, die zijn geselecteerd door onder andere filmconservatoren van Eye Filmmuseum. Het festival is opgericht door filmmusici en de vertoningen worden dan ook altijd begeleid door live muziek. Voor deze tijdreis naar 100 jaar geleden ga je naar Pand P en Parktheater Eindhoven.

Voor de catalogus van het festival schreef ik een artikel over La Chute de la Maison Usher uit 1928, een visueel overweldigende verfilming van de spookverhalen van Edgar Allen Poe. Regisseur Jean Epstein haalde hiervoor de modernste middelen van de avant-gardefilm uit de kast, van windmachines en snelle montage tot slow motion. Deze film wordt op zondag 15 januari vertoond om 20:30, met als voorafje Au secours!, een komische parodie op de horrorfilm, uit 1924 van Abel Gance. Hier vind je het programma en de tickets.

For those who can not read Dutch: the catologue is also available in English, read it here!

Advertentie
Dit bericht is gepubliceerd op januari 10, 2023 om 4:03 pm. Het’is opgeslagen in Uncategorized en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: