hoe werkt verascoop?

Amy Stenvert (Conservator tentoonstellingen, Museum IJsselstein):

‘Voor de tentoonstelling ‘Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu’ heeft Vera diverse teksten geschreven. Trudi van Zadelhoff en ik waren verantwoordelijk voor het samenstellen van de tentoonstelling in Museum IJsselstein en hebben Vera uitgenodigd verdiepende teksten over de kunstenaars en de getoonde werken te maken. Vera beschikt over een flinke dosis enthousiasme, is onderzoekend en heeft zich bijzonder snel in het thema verdiept. Ze schrijft zeer scherpe en aanstekelijke teksten.’

Natalie Dubois (Conservator Toegepaste kunst en vormgeving, Centraal Museum):

“Voor het boek ‘Rietveld Schröderhuis’, dat is uitgegeven door het Centraal Museum, heeft Vera het hoofdstuk over Truus Schröder geschreven. Voor het eerst wordt hiermee voor een breed publiek aandacht besteed aan het levensverhaal van deze bewoonster en mede-ontwerpster van het huis, een verhaal dat Vera beeldend en toegankelijk heeft opgeschreven. Ze heeft hier in korte tijd zelfstandig aan gewerkt en de wetenschappelijke bronnen vertaald naar een heldere tekst met relevante afbeeldingen. Het was prettig om met haar samen te werken.”

Walter Swagemakers (Senior Projectleider Collecties, EYE Filmmuseum):

“Vera de Lange heeft in 2014, 2015 en 2016 als zelfstandige voor EYE gewerkt voor het project  ‘Datamigratie’ en het EU-project ‘European Film Gateway’. In het kader hiervan heeft Vera metadata waaronder filmbeschrijvingen gecontroleerd, aangevuld en naar het Engels vertaald. Daarnaast heeft zij URL’s van digitale films geüpdatet en rechteninformatie over de films toegevoegd. Vera heeft bovengenoemde werkzaamheden zeer systematisch uitgevoerd. Haar redactionele werk is van zeer goede kwaliteit en zij beschikt over goede communicatieve vaardigheden.”

Rommy Albers (Senior Curator Nederlandse film, EYE Filmmuseum):

“Vera heeft zowel tijdens haar stage-onderzoek bij EYE naar de Cinetone Filmstudio’s in Amsterdam als in latere samenwerkingsprojecten getoond een volhardend en gedegen onderzoeker te zijn die tot dan toe onbekende feiten en verhalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis boven water weet te halen. Om die verhalen vervolgens helder en goedgeschreven te presenteren – in haar scriptie, in artikelen en op de webblog van EYE Filmmuseum.”

Ida van Zijl (Oud-conservator Toegepaste kunst en vormgeving, Centraal Museum):

“Vera de Lange heeft als stagiaire bij mij gewerkt, en  heeft zich intensief bezig gehouden met de wetenschappelijke bundel Rietvelds Universum die gelijktijdig is verschenen met de gelijknamige internationale tentoonstelling. Zij heeft niet alleen veel organisatorisch werk verzet, maar had ook een grote redactionele inbreng. Ze is creatief én nauwkeurig, schrijft uitstekend, heeft een brede interesse, weet zich snel in te werken in voor haar onbekend terrein en is zeer productief. Daarnaast is het heel prettig om met haar samen te werken.”

Edwin Jacobs (Directeur Centraal Museum):

“Ik ben zeer tevreden met het onderzoeksverslag dat Vera heeft geschreven voor het project Herijking Sit-in. Op alle fronten is het een helder verslag geworden plus duidelijke aanbevelingen.”

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: