Expositie Schaduwfamilie nu geopend!

Na een inzamelingsactie is het mijn halfzus Linda en mij gelukt om een tweede expositie met de foto’s uit ons boek tot stand te brengen. Dankzij vele gulle giften hebben we in een week tijd het benodigde bedrag binnengehaald, en daar zijn we heel erg blij mee! Schaduwfamilie, deel 2 hangt nu in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Onze vormgever heeft een nieuw ontwerp gemaakt, waarbij je op de galerij de geportretteerden letterlijk in de ogen kunt kijken.

Publiekstrekker

De OBA op het Oosterdokseiland is de grootste bibliotheek van Nederland, en er komen gemiddeld ongeveer 4 miljoen bezoekers per jaar. Om een nog groter bereik te vinden, zijn we van plan om een vertaling te laten maken van de tentoonstellingsteksten in het Engels. Vele buitenlandse toeristen weten de OBA te vinden, omdat het in de reisgidsen wordt aangeprezen.

Alleen al vanwege het spectaculaire gebouw is de OBA dus al de moeite waard om te bezoeken. In de stralend lichte en open ruimte is overal iets interessants te zien, zoals de wandtapijten van Claudy Jongstra en het geweldige uitzicht over de stad. Het is ontworpen door architect Jo Coenen en gebouwd in 2007. De OBA Oosterdok bevindt zich praktisch naast het Centraal Station en is elke dag te bezoeken van 8:00 tot 22:00. Onze tentoonstelling is op de begane grond op de expositiegalerij en is gratis toegankelijk. Tot en met 28 februari 2023 te zien!

Symposium

Voorafgaand aan de opening van onze expositie vond er in de Forumzaal van de OBA een symposium plaats, dat we hadden georganiseerd samen met afstammingscentrum Fiom, getiteld ‘Donorconceptie: praat erover’. Het was een afwisselend programma met talkshows en lezingen, door professionals en ervaringsdeskundigen. Linda en ik werden geïnterviewd over het boek.

De zaal was vol, met een divers publiek van zowel direct betrokkenen, waaronder donorkinderen, (wens)ouders en zelfs donoren, maar ook beroepsmatig geïnteresseerden uit verschillende disciplines, zoals medewerkers van vruchtbaarheidsklinieken, onderzoekers en journalisten. Dat leverde een inspirerende en vruchtbare discussie op, onder deskundige leiding van presentator Jelte Sondij, die zelf ooit zijn donorvader vond via Spoorloos en oprichter is van Stichting Donorkind. We hopen dan ook dat we hiermee het onderwerp donorconceptie nog meer onder de aandacht hebben kunnen brengen, waardoor in meer families het gesprek hierover kan worden aangegaan.

Advertentie
Dit bericht is gepubliceerd op november 28, 2022 om 3:21 pm. Het’is opgeslagen in Amsterdam, architectuur, donorkinderen, tentoonstelling en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: