Schaduwfamilie komt uit!

Jaaa, het is bijna zover. Het boek, waar mijn halfzus Linda en ik bijna twee jaar aan hebben gewerkt, gaat er echt komen. 17 x 23 cm, 176 pagina's, full color, op Magno Volume papier, 135 gram 1.1. Een echt boek dus!  Op 16 april verschijnt het, tegelijkertijd met de opening van de expositie van de portretfoto's uit het boek in Museum IJsselstein. De cover is uitgekozen en op dit moment werkt de vormgever aan het binnenwerk. Spannend!

De cover
We zijn heel blij met het ontwerp dat het uiteindelijk is geworden. Hierop staat donorkind Marjanne, die we als allereerste hebben geïnterviewd. Daarmee is ons project twee jaar geleden begonnen. De cover verbeeldt de verborgen helft van je stamboom, en daarmee van je identiteit. Het gerafelde papier symboliseert de flarden informatie waar donorkinderen zich aan vastklampen, bijvoorbeeld een donorpaspoort of een krabbel van een arts op een briefje, om maar iets te weten te komen over hun vader. 

Boek en tentoonstelling
Schaduwfamilie is vanaf 16 april voor 20 euro te koop in de boekwinkel en via onze uitgever Scriptum. Vanaf 17 april is in Museum IJsselstein de tentoonstelling voor iedereen te bezoeken. De portretfoto’s zullen op grote panelen komen te staan in de tuin naast het museum. In het museum het boek ook te koop zijn. 

Voorpublicatie in Gen.magazine
Rond 1 maart  verschijnt er een voorpublicatie uit ons boek in Gen.magazine, hét Nederlandse tijdschrift over familiegeschiedenis. Het is een verkorte versie van het hoofdstuk van historicus Rob van Drie, over hoe je DNA- en stamboomonderzoek kunt inzetten om je verborgen familie te vinden. Gen kun je ook kopen in Museum IJsselstein. 

Dit bericht is gepubliceerd op februari 15, 2022 om 10:34 am. Het’is opgeslagen in boeken, donorkinderen, fotografie, tentoonstelling, Uncategorized en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: