Podcast Modern Perspectives

Germaine Krull, Self-portrait with Icarette, 1928.

Germaine Krull, Zelfportret met Icarette, 1928

Bij de tentoonstelling Modern Perspectives – nog te zien tot en met 16 februari 2020 in het Stadsarchief in Amsterdam – is een podcast verschenen. In vier afleveringen wordt ingegaan op de avantgardefotografie in Amsterdam, de rol van vrouwen en migranten daarin en de opkomende filmcultuur. Ik heb hem in één adem uitgeluisterd.

Caspar Stalenhoef maakte de podcast en interviewt hierin foto-en filmconservatoren als Anneke van Veen en Rommy Albers en filmmakers als Chris Teerink, die een fascinerende inkijk gegeven in de wervelende, vernieuwende tijd van de jaren twintig en dertig.

Dus laat de tentoonstelling door je geest waaien  – zoals Andere Tijdenpresentator hierover uitriep bij de opening – of laat je oren suizen met de podcast! Deze is hier te beluisteren, of hier in de Apple podcasts.

Dit bericht is gepubliceerd op november 27, 2019 om 12:33 pm. Het’is opgeslagen in Amsterdam, film, fotografie, geschiedenis, jaren dertig, jaren twintig, tentoonstelling en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: