Tentoonstelling Modern Perspectives

Joris Ivens filmt Regen, foto Germaine Krull, 1929.

Joris Ivens filmt Regen, foto Germaine Krull, 1929.

Vrijdag is in het Stadsarchief Amsterdam Modern Perspectives geopend. Voor deze tentoonstelling over avant-garde fotografie en film in Amsterdam deed ik de filmresearch en schreef ik de zaalteksten.

Jonge beeldmakers als Joris Ivens, Germaine Krull en Erwin Blumenfeld gingen in de jaren twintig en dertig met hun camera de straat op en brachten als eerste de dynamiek en veelvormigheid van de moderne stad in beeld. Historicus en presentator Hans Goedkoop noemde het een geestverruimende ervaring om rond te lopen tussen deze wervelende foto’s en filmfragmenten. Eye vertoont daarnaast een speciaal filmprogramma in het Stadsarchief.

Dus kom het zelf ondergaan! Beluister ook de podcast met interviews en dompel je in de filmzaal onder de meest experimentele speelfilms en documentaires uit die tijd.

De tentoonstelling duurt tot en met 16 februari 2020.

Dit bericht is gepubliceerd op oktober 20, 2019 om 12:00 pm. Het’is opgeslagen in Amsterdam, film, fotografie, jaren dertig, jaren twintig, tentoonstelling en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: